Akıllı Bilgi Erişiminin Gücü
  1. Anasayfa
  2. Yaşam

Akıllı Bilgi Erişiminin Gücü

0

Günümüzün hızlı dünyasında, işletmeler sürekli olarak bilgiye her zamankinden daha hızlı ve kolay bir şekilde erişmelerine yardımcı olacak araçlar arıyor. Dosyalardaki artan veri hacmi ve her şeye ayak uydurmanın zorluğuyla birlikte şirketler, ihtiyacınız olan bilgiye, ihtiyaç duyduğunuz anda, onu arama zahmetine girmeden ulaşmanıza yardımcı olabilecek akıllı bilgi erişim sistemlerine yönelmeye başladılar. . Bu kılavuz, bu sistemlerin bazı artılarını ve eksilerini ve ayrıca nasıl çalıştıklarını açıklayacaktır, böylece işletmeniz için doğru olup olmadıkları konusunda bilinçli bir karar verebilirsiniz.

Veri Yönetimine Etkisi

Veriler, sürekli olarak eklenen yeni veri türleri ile sürekli artan hacimlerde depolanır. Verileri yönetme ve sorgulama yeteneği, bu bilgilerden zeka oluşturmak için esastır, ancak geleneksel çözümler talebi karşılayamadı. Arama hızı ve doğruluğu, disk alanı, dakikalar veya saniyeler yerine saatler veya günler süren yedekleme sistemleri, ağ bant genişliği sınırlamaları vb. gibi sorunlar nedeniyle büyük miktarda veriye erişim genellikle zaman alıcı ve maliyetli olabilir. Bu faktörler, şirketlerin maliyet etkin bir şekilde gerçek zamanlı veri analitiği elde etmesini zorlaştırıyor.

Verimlilik Üzerindeki Etki

Akıllı bilgi erişimi, çalışanların ilgili bilgileri normalde alacağı zamandan çok daha kısa bir sürede bulmasını sağlar. İnsanlar belge aramak için daha az zaman harcadıklarında, asıl iş görevlerini tamamlamaya veya gelecekteki görevlerde öne geçerek üretkenliği artırmaya odaklanmakta özgürdürler. Şirketlerin azaltılmış çalışma saatlerinde tasarruf ettikleri miktar, kârlılık üzerinde önemli bir etkiye sahip olabilir: Örneğin, her bir çalışan için yılda yalnızca beş saati keser ve onlara saat başına 40 dolar öderseniz, yıllık tasarrufunuz çalışan başına 5.000 dolar olacaktır – daha fazlası çoğu insanın bir ayda kazandığından daha fazla.

İş Süreçlerine Etkisi

Günümüzde kuruluşların karşılaştığı en büyük zorluklardan biri aşırı bilgi yüklemesidir. Artan miktarda veri üretilirken, kuruluşların tüm bu bilgileri organize etmek ve anlamlandırmak için daha verimli bir yola ihtiyacı var. Akıllı bilgi erişiminin devreye girdiği yer burasıdır. Kuruluşlar, kullanıcıların ilgili verileri hızla bulmasına, mevcut süreçleri düzene koymasına ve genel üretkenliği geliştirmesine olanak tanıyan sistemler oluşturmak için akıllı bilgi erişimini kullanabilir. İlginç bir örnek, bilgi almak için kullanılan bir istihbarat sistemini uyguladıktan sonra bir yıl içinde üretkenliği yüzde 25 artırabilen bir uçak imalat şirketidir (Sung, Kim). Kuruluşunuzda akıllı bilgi erişimini nasıl kullanabileceğiniz hakkında daha fazla bilgi edinmenin iyi bir yolu, onu daha önce kullanmış biriyle konuşmak veya benzer uygulamalarla ilgili bazı vaka çalışmalarını okumaktır.

İnsanlar Üzerindeki Etki

Birden çok yerde çeşitli makinelerde depolanan bilgilerin izini kaybetmek kolaydır. Zamandan ve paradan tasarruf etmek için daha fazla şirket, kaynağı ne olursa olsun ilgili tüm verilere hızlı erişim sağlayan sistemlere yöneliyor. Bu, programcıların, özellikle mevcut sistemleri belgelenmemiş veya test edilmemişse, birçok şirket için önemli bir zorluk olabilecek, mevcut tüm sistemlerle arabirim oluşturabilen yazılımlar oluşturmaları gerektiği anlamına gelir. Bu gibi durumlarda, çalışanların yükseltmeler üzerinde çalışmaya başladıklarında neyle karşı karşıya olduklarını bilmelerini sağlamak önemlidir: Projelerin başarıyla tamamlanmasını sağlamak için eğitime ve yönetimden iyi bir iletişime ihtiyaçları olacaktır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir