En Başarılı Girişimcilerin 8 Niteliği
  1. Anasayfa
  2. Yaşam

En Başarılı Girişimcilerin 8 Niteliği

0

Girişimci olmayı hedefliyor musunuz? Eğer öyleyse, yalnız değilsiniz; birçok insan kendi işini kurmayı ve kendi patronu olmayı hayal eder, ancak çok azı bu hedefte başarılı olur. Başarı öykülerinden biri olmanıza yardımcı olmak için, finansal özgürlüğe doğru yolculuğunuza başlarken en başarılı girişimcilerin bu sekiz özelliğini aklınızda bulundurun.

Öğrenme Yeteneği

İş hayatında işler her zaman planlandığı gibi gitmez. Bir şirket kurmadan önce ne kadar araştırma yaparsanız yapın, kolaylıkla üstesinden gelmeniz gereken beklenmedik durumlarla karşılaşmayı bekleyebilirsiniz. Bir girişimci, telaşa kapılmadan veya hüsrana uğramadan rotasını hızla değiştirebilmelidir. Herkes bir ayarlama yapabilir; bu, onu nasıl ele aldığınız ve bir sonraki adımınıza nasıl yanıt verdiğinizle ilgilidir. Çeşitli durumlarda ne kadar çok deneyime sahip olursanız, hatalardan geri dönmeniz veya bir proje sırasında ortaya çıkan öngörülemeyen zorluklarla başa çıkmanız o kadar kolay olur. Öğrenme yeteneğinizin başarı oranınızı artırmaya yardımcı olması için mümkün olduğunca öğrenmeye devam edin.

Belirleme

Bir girişimci olarak başarılı olmak için yükselmeye ve ileriye gitmeye istekli olmalısınız. En başarılı girişimciler, işlerini başarıya ulaştırmak için saatlerce sıkı çalışmaya başlarlar. Bir girişimci olarak, oraya ulaşmak için kendinizi zorlamadığınız sürece çabalarınızın ne kadar ileri gideceğini asla bilemezsiniz. Azim, başarılı olmak isteyen girişimciler için tartışmasız en önemli niteliklerden biridir.

Büyük Resme Odaklanın

Kalkınan girişimcilerin yaptığı yaygın bir hata, büyük resmi düşünmek için zaman ayırmak yerine küçük ayrıntılara odaklanmaktır. Bununla birlikte, iş planınızdaki her bir adımı analiz etmek bunaltıcı olabilir ve mutlaka başarıya giden yolu çıkmaza sürükler. Bunun yerine, başarılı girişimciler, her bir küçük ayrıntıya takılmadan, genel olarak işletmelerinin başarılı olmasına yardımcı olacak şeylere odaklanır. Büyük resim düşünme, tüm parçaların bir bütün olarak nasıl bir araya geldiğini görmenize yardımcı olur ve görevlerinizi öncelik sırasına koymayı kolaylaştırır. Bu nedenle, kısa vadeli hedefler yerine şirketinizi uzun vadeli hedeflerine daha da yaklaştıracaktır.

Yaratıcı Düşünme

İyi bir fikir. Yaratıcı düşünme, girişimcilerin, genellikle kimsenin düşünmediği bir açıyı bularak barikatları aşmalarına yardımcı olur. Örneğin, Mark Zuckerberg Facebook’u oluşturduğunda, kullanıcılarının fotoğraf yüklemesine ve arkadaşlarıyla paylaşmasına yardımcı olan bir instagram özelliğini hackledi; Bugün, Instagram milyarlar değerinde. Ve daha birçok örnek var: Dominos, sipariş sistemini sabit hatlardan akıllı telefonlara geçmek istediğinde, bir çözümü (bir e-posta sipariş formu ve pizza takipçisi) bir araya getirdi ve sonunda restoranlarının işlerini daha iyi şekilde değiştirdi.

Stresle Başa Çıkma Yeteneği

Başarılı bir işteki kilit faktörlerden biri, stresle ne kadar iyi başa çıkabildiğinizdir. Bir işi yürütmek kolay bir iş değildir, özellikle de her şeyin üstünde kalmak ve şirketinizin her yönünün sorunsuz bir şekilde çalıştığından emin olmak söz konusu olduğunda. Girişimcilik alanı da dahil olmak üzere herhangi bir sektörde başarılı olmak için odaklanmayı sürdürebilmeniz ve stresin sizi ele geçirmesine izin vermemeniz önemlidir. Başarıya doğru çalışırken yolunuza çıkmaması için stresi yönetmenin etkili yolları hakkında daha fazla bilgi edinin!

Beceriklilik

Beceriklilik ve yaratıcılık, başarılı girişimcilerin sahip olduğu temel niteliklerdir. Kötü durumlardan kurtulmanın ve karmaşık sorunlara çözümler üretmenin yollarını bulurlar. Diğer insanların barikat gördüğü yerde, hem kendileri hem de başkaları için yeni ve anlamlı bir şeyler yaratma fırsatları görürler. Onlar için mesele para değil; insanlara yardım etmek veya bir sorunu orijinal bir şekilde çözmek için yeteneklerini ve yeteneklerini nasıl kullanabilecekleri ile ilgilidir. Becerikli olmak, yalnızca sahip olduklarınızla yetinmek veya yüksek ve düşük fırsatlar aramak anlamına gelmez; bu, yerel mağazanızda yalnızca sizin için mevcut olana bağlı kalmamanız için yaratıcı çözümler bulmak anlamına gelir.

İyi Sağlık Alışkanlıkları

Girişimcilerin haftada yedi gün, günde ortalama 10 ila 12 saat çalışması şaşırtıcı değil. Bu, iyi sağlık alışkanlıklarını sürdürmek için fazla zaman bırakmaz. Ancak küçük değişiklikler yapmak büyük sonuçlara yol açabilir, bu nedenle sağlığınıza öncelik verin ve fitness ve uykuya yatırım yaparak ekstra saatlerinizi akıllıca kullanın. Düzenli olarak egzersiz yapmayı düşünün ve yeterince dinlenebilmeniz için her gün en az sekiz saat uyuyun. Stresin sizi ele geçirmesine izin vermeyin – her gün meditasyon veya yoga için zaman bularak stresi yönetin. Vücudunuz size daha sonra teşekkür edecek!

Duygusal Kararlılık

Zaman zorlaştığında, serin bir kafaya sahip olmak çok önemlidir. En başarılı girişimciler, önüne engeller çıktığında pes edenler değil, toparlanabileceklerini bilerek teselli bulurlar. Dengeli bir bakış açısına sahip olmak, yatırımcılarla uğraşmaktan şirketiniz hakkında geri bildirim almaya kadar her şeyi kolaylaştırır. Kolayca kaçma eğilimindeyseniz, bir günlük tutmayı veya hayal kırıklıklarınızı yazmayı deneyin; Kendinizi olayları perspektife sokmaya zorlamak, bir durum çok bunaltıcı hale gelmeden önce sakinleşmenize yardımcı olabilir. Duygularınızı uzak tutmak için yardıma mı ihtiyacınız var? Bir koç kiralamak veya destek gruplarına katılmak, duygularınızı yönetmenize ve onları potansiyel olarak zararlı durumlardan uzak tutmanıza yardımcı olabilecek başka birinin olmasını sağlayabilir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir