Enflamasyon – Nedir ve Vücudunuzu Nasıl Etkileyebilir?
  1. Anasayfa
  2. Nedir

Enflamasyon – Nedir ve Vücudunuzu Nasıl Etkileyebilir?

0

Enflamasyon, sahip olmak istediğiniz bir şey değildir ve aynı zamanda o kadar şiddetlidir ki hastalığa neden olur. Peki Enflamasyon tam olarak nedir ve nasıl önleyebilirsiniz? Bu makale, Enflamasyon ne olduğunu ve vücudunuz ve genel sağlığınız üzerindeki olumsuz etkilerini nasıl önleyebileceğinizi ayrıntılı olarak açıklamaktadır.

Enflamasyon nedir?

Enflamasyon, vücudunuzun enfeksiyona, tahrişe veya yaralanmaya verdiği tepkidir. Bakteri veya virüs gibi yabancı bir madde vücudunuza girdiğinde, bağışıklık sisteminiz bunu bir tehdit olarak algılar ve onu ortadan kaldırmak için fagositler (nötrofiller gibi) adı verilen özel hücreler gönderir. Bu, yerel enflamasyonu tetikleyebilir. Ancak buna neden olan şeyi ortadan kaldırmazsanız (örneğin, enfekte bir kesik), bu ilk lokalize reaksiyon tüm vücudunuza yayılarak sistemik iltihaplanmaya neden olabilir.

Anti-inflamatuar Gıdalar

Araştırmalar, iltihabın diyabet, kanser, kalp hastalığı, depresyon, Alzheimer hastalığı ve daha pek çok hastalık dahil olmak üzere çok çeşitli hastalıklarla bağlantılı olduğunu göstermektedir. İltihaptan muzdaripseniz veya hayatınızda bununla mücadele eden biri varsa, iltihap önleyici gıdaları diyetinize dahil etmek önemlidir. Sağlıklı bir diyet, kronik enflamasyon semptomlarını azaltmaya ve hatta ortadan kaldırmaya yardımcı olabilir. Yeni başlayanlar için, mümkün olduğunda işlenmiş gıdaları tam gıdalarla değiştirin; Çoğu işlenmiş ürün, vücudunuzda şişme ve tahrişe neden olabilecek sağlıksız bileşenler içerir. Meyveler, sebzeler ve tahıllar gibi işlenmemiş gıdalar sindirim sisteminizde daha kolay olma eğilimindedir. Ek olarak, bağırsaklarınızdaki sağlıklı probiyotik bakterileri destekleyen prebiyotik yiyecekleri arayın; Fermente gıda, sindirim için mükemmel bir iyi bakteri kaynağıdır.

Enflamasyonu Önlemek İçin İpuçları

Too much inflammation can make it difficult for your body to do its job properly. In fact, some of those seemingly unrelated conditions you’ve been hearing about—such as heart disease, asthma, stroke, Alzheimer’s disease, cancer and diabetes—may be linked to inflammation. However, you can prevent that from happening by keeping an eye on your levels of c-reactive protein (CRP), a substance in your blood that indicates inflammation in your body. Here are some steps you can take to lower CRP To find out how healthy you are, ask your doctor for a simple blood test called C-reactive protein (CRP). This will give you an idea of whether or not you have chronic inflammation. If so, pay attention to what may be causing it: smoking; depression; obesity; eating too many refined carbohydrates like breads and pastas; etc. You might also want to consider improving any lifestyle habits that could exacerbate inflammation — such as getting enough sleep or exercise regularly—and try using natural anti-inflammatory foods in place of medications whenever possible.

İltihabın Olumsuz Etkilerinden Kaçının

Enflamasyon, doku onarımındaki rolüne ek olarak, genel sağlığınızı etkileyebilecek bir dizi başka süreçte de yer alır. Uzun süreli iltihaplanma yaşıyorsanız, vücudunuzda ağrı ve rahatsızlık hissedebilirsiniz. İnflamatuar tepkileri tetiklediği bilinen bazı gıdalardan kaçınarak inflamasyonu azaltmaya yardımcı olabilirsiniz. Enflamasyona neden olan gıdaları diyetinizden hemen çıkarabileceğiniz en az bir veya iki tane olmalıdır. Gerekirse hepsini ortadan kaldırmayı düşünün; uzun vadeli sağlığınız buna bağlı! Bu Gıdalardan Kaçının: Kuru meyveler yüksek konsantrasyonda doğal şekerler ve koruyucular içerir, bu nedenle enflamatuar kimyasallarda yüksek olma eğilimindedirler. Arada bir kuru meyve tüketmek size çok fazla zarar vermez, ancak düzenli olarak yemek kesinlikle iltihaplanma riskinizi artıracaktır.Enflamatuar soslar: Bazı salata sosu türleri, omega 6 yağ asitleri gibi yüksek düzeyde inflamatuar bileşenler içerir ve bunlar günler içinde mevcut herhangi bir iltihabı artıracaktır. Bunun nedeni, vücudumuzun araşidonik asit (AA) oluşturmak için linoleik asit (LA) kullanmasıdır, bu daha sonra prostaglandinler ve lökotrienler olarak adlandırılan proinflamatuar kimyasallara dönüşür.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir