Kış Hastalıklarına Neden Olan Nedir?
  1. Anasayfa
  2. Nedir

Kış Hastalıklarına Neden Olan Nedir?

0

Muhtemelen siz veya tanıdığınız biri bu kış hastalandı. Soğuk algınlığı ve diğer virüsler her zaman ortalıkta dolaşırken, görünüşe göre insanlar bu yıl özellikle hastalanmaya daha yatkın. İster grip, ister sinüs enfeksiyonu veya başka bir şey olsun, sizi sersemletecek ağrı kesicilerden ve gereksiz acı çekmeden semptomları hafifletmenin bazı yolları vardır. Bu yazıda size bu kış hastalıklarına yardımcı olacak en iyi doğal çözümlerimizi sunacağız!

Grip sezonu

Her yıl Dünya’da yüz binlerce insan hasta oldukları için doktora gidiyor. Çoğuna grip teşhisi konmasa da, çoğu virüs, bakteri ve mantarların neden olduğu soğuk algınlığı, kulak enfeksiyonları, öksürük ve boğaz ağrısı gibi diğer hastalıklardan mustariptir. hastalık belirtilerine omuz silkip evde oturmak size cazip gelsede, belirtiler katlanılamayacak kadar artarsa ​​yardım istemek önemlidir. Birçok kış hastalığı asetaminofen veya ibuprofen gibi reçetesiz satılan ilaçlarla tedavi edilebilir; ancak, diğerleri reçeteli ilaçlar için doktorunuza gitmenizi gerektirebilir.

Solunum yolu enfeksiyonları

Soğuk algınlığı, grip ve diğer solunum yolu enfeksiyonları kış aylarında çok yaygındır. En önemli bir neden, kuzey iklimlerinde güneş ışığından eksik kalınmasıdır. D vitamini üretiminin eksikliği, zamanla bağışıklık sisteminizi bozabilir ve sizi soğuk algınlığı veya grip virüslerine karşı daha duyarlı hale getirebilir. Doğru beslenerek (meyve ve sebzeler) ve mümkün olduğunda bol güneş alarak bağışıklık sisteminizin sağlıklı kalmasına yardımcı olabilirsiniz ve bir multivitamin almak da zarar vermez!

Boğaz Ağrısı Tedavileri

Boğaz ağrısı, genellikle boğazınızı tahriş edebilen ve ağrıtabilen kuru hava nedeniyle kış aylarında sık görülür. Çoğu boğaz ağrısı kendi kendine geçse de semptomları hafifletmek ve rahatlamak için atabileceğiniz adımlar vardır: Vücudunuzu nemlendirmek için bol su için; Sigara dumanı ve alkol gibi ağzınızı kurutacak şeylerden kaçının; Bol meyve ve sebze ile dengeli bir diyet yapın; Ağrıyı hafifletmeye yardımcı olması için reçetesiz satılan bir ağrı kesici kullanın – aldığınız bu ilaçları uzun süre kullnamadan önce bir doktora danışmayı sakın unutmayın.

Kulak ağrısı

Soğuk algınlığı virüsü vücudunuza girdiğinde, tipik olarak mukoza zarlarınızdan ve kulak kanalınıza doğru ilerler ve burada o geçidi kaplayan hücrelere bulaşır. Bir kulak enfeksiyonunun belirtileri kızarıklık, şişme ve kulak ağrısı gibi belirtileri olabilir. Bu hislerden herhangi birini kulağınızın içinde veya çevresinde yaşıyorsanız, kulak enfeksiyonunuz olabilir. Bu, sıvı birikmesinin neden olduğu kulak zarınızın içindeki ve çevresindeki basıncın hafifletilmesine yardımcı olmak için psödoefedrin (Sudafed) gibi dekonjestanlarla tedavi edilebilir. Vücudunuzdaki mukusu temizlemek ve tahriş olmuş bir boğazı yatıştırmak için bol miktarda sıvı içmek de önemlidir.

Doktora Ne Zaman Gidilmeli?

Bir kış hastalığı belirtileri yaşıyorsanız, özellikle belirli hastalıklar için yüksek risk grubundaysanız veya belirtiler özellikle güçlüyse, doktorunuza görünün(Örneğin, hava değişikliği dışında bir şeyden dolayı hasta olduğunuz ortaya çıkarsa (dün geceki akşam yemeğinden kaynaklanan gıda zehirlenmesi gibi) doktorunuz bu konuda bir şeyler yapabilir.). Bununla birlikte, genellikle bir doktora görünmeniz gerekmez. alerji ve soğuk algınlığı gibi sıradan kış hastalıkları için; ilaçlar kadar etkili olabilecek doğal çözümler var.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir